Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszą jęczmienną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 200 g
pieczarki 40 dag
cebula 4
pomidory 5
ser żółty 35 dag
kiełbasa chuda 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku
masło 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszą jęczmienną

Kaszę jęczmienną gotujemy z odrobiną soli. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki z cebulką i odrobiną soli i pieprzu. Kiełbaskę kroimy w kostkę, rozgrzewamy olej i podsmażamy ją dodając przyprawę curry. Ugotowaną kaszę doprawiamy z solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, następnie wykładamy przyprawioną kaszę, na kaszę kładziemy kiełbasę, potem umyte, osuszone i pokrojone w talarki pomidory, następnie wykładamy pieczarki z cebulą. Ser żółty ścieramy na jarzynówce i posypujemy na wierzch. Na koniec posypujemy koperkiem. Zamykamy naczynie i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 25minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.08.2013 08:12
smaczne!!!;]
daria899 08.05.2013 00:31
bardzo dobra
wiola333 14.10.2012 10:02
mniam
Andysz 11.05.2012 09:23
lubię kaszę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak