Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo tzn. około 7minut. Pomidory dokładnie myjemy i i ścinamy czubki. Jajka z jednej strony troszkę ucinamy by wyjąć żółtka. Żółtka, 1 łyżka jogurtu naturalnego, miąższ z jednego pomidora (pokrojony), sól, pieprz, paprykę i opłukaną, pokrojoną drobno, świeżą bazylię. Wszystko razem mieszamy i nadziewamy tym farszem jajko. Nakrywamy obciętą częścią jajka a na wierzch kładziemy uciętą górę z pomidora. Kropeczki na pomidorze robimy z jogurtu naturalnego. Jajeczka układamy na liściu sałaty. Idealne i zdrowe śniadanko. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    proste a jakie piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    fajnie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajne dla niejadków
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    :) wyjątkowo...na wiosnę jeszcze czerwonych muchomorów nie ma, ale kulinarnie, wszystko jest możliwe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Rewelacja
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !