Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 60 dag
pietruszka 1/2 pęczku
mąka do opruszenia
olej do smażenia
pieprz sól do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona

Umytą wątróbkę pokroić na małe kawałki. Obraną cebule posiekać oraz podsmażyć na rozgrzanym oleju, przygotowane wątróbki oprószyć tymiankiem, solą jak i pieprzem, obtoczyć delikatnie w mącę, dodać do cebuli i smażyć z każdej strony na rumiano. Wątróbki odsączyć z nadmiaru tłuszczu przełożyć do miseczki i na koniec posypać posiekanym na drobno koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 12.05.2012 09:01
extra
LuKaSz4761 11.05.2012 13:45
fajna
Kaja35 10.05.2012 09:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak