Sposób przygotowania

Karkówkę dokładnie myję. Nacieram solą oraz czarnym pieprzem. Dodatkowo posypuję słodką papryką mieloną. W brytfannie rozpuszczam smalec. Na rozpuszczony wkładam karkówkę i smażę na dużym ogniu z dwóch stron. Przyrumienione mięso posypuję czosnkiem granulowanym i zalewam bulionem wołowym. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i pod przykryciem piekę około 1,5 godziny w temp. 180 stopni Celcjusza. Pod koniec pieczenie uchylam pokrywkę, aby sos troszkę odparował. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    mmmm cudnie wygląda
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !