Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapelusze młodych grzybów 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
cukier 2 łyzeczki
sól 1,5 łyżeczki
ocet 10 % 1/2 szklanki
woda 1 szklanka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Oczyszczone kapelusze grzybów wrzucić do wrzącej wody i ugotować (mają być lekko twarde).Odcedzić. Z wody, soli, cukru , octu i przypraw ugotować zalewę. Grzyby układać dosc ściśle w słoikach, zalać zalewą, zakręcic. Pasteryzować przez 10 minut. Można jeść po upływie 2 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.07.2011 15:03
ja też uwielbiam takie grzybki
anemon 30.04.2011 06:57
Grzybki marynowane - pycha.
kasiurek 16.09.2010 13:37
uwielbiam grzybki marynowane, mogłabym je jeść na okrągło
danusia19671 27.08.2010 15:50
Lubię takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak