Sposób przygotowania

Oczyszczone kapelusze grzybów wrzucić do wrzącej wody i ugotować (mają być lekko twarde).Odcedzić. Z wody, soli, cukru , octu i przypraw ugotować zalewę. Grzyby układać dosc ściśle w słoikach, zalać zalewą, zakręcic. Pasteryzować przez 10 minut. Można jeść po upływie 2 tygodni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Lubię takie grzybki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    uwielbiam grzybki marynowane, mogłabym je jeść na okrągło
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Grzybki marynowane - pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ja też uwielbiam takie grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !