Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy ze szczyptą soli. Po ugotowaniu studzimy a następnie mielimy lub dokładnie zgniatamy. Do ziemniaków dodajmy mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na części, formujemy wałki i ścinamy nożem na skośne kluski. Kopytka gotujemy wrzucając na wrzącą osoloną wodę. Po wrzuceniu należy zamieszać łyżką. Czekamy, aż kopytka wypłyną i gotujemy ok 1 - 2 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Cebulę obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, d przesmażonej cebulki dodajemy pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i całość chwilę smażymy. Przyprawiamy do smaku i zdejmujemy z ognia.
Kopytka podajemy z usamżoną cebulą i kiełbaską. Całość można posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    Bardzo ladnie podane... :)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    uwieliam
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    uwielbiam miało być oczywiście
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię kopytka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    fajnie wygladaja ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pięknie się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    też je lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ja tez lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ulubione danie mego męża :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    moje ulubione kluchy :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !