Sposób przygotowania

ciasto;
Bialka ubijamy na puch , następnie dodajemy zółtka i cukier , nadal ubijamy do puszystości, następnie wlewamy olej i napój sprite , na koniec obie mąki z sodą , wylewamy na tortownice i pieczemy ok 40 min do suchego patyczka , w tym momencie musimy na ciasto wylać bezę ;
Beza ; białka ubijamy z cukrem , na koniec dodajemy mąkę ziemniaczną i taką masę wylewamy na prawie upieczone ciasto i pieczemy ok 10 min aż zbrązowieje ;)
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem do smaku ( ja używam 36% w kubeczku )
Upieczone i wystygnięte ciasto przekrajamy na pół , dolną część smarujemy połową śmietany i umieszczamy truskawki , ja pokroiłam w ósemki , na nie druga połowa śmietany , na koniec druga część ciasta ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    piękna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ciekawe;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    fajna nazwa.. prezentuje sie wybornie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne ciasto
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ale pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ślicznie wygląda, pewnie rozpływa się w ustach :) PYCHA !
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    No już dziś nie wiele zostało , sama go wymyśliłam i wyszedł świetnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    Nie żle wygląda , a czy z krojeniem nie było problemów ? beza sie kruszy , truskawki ślizgają ?
  • 5
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    No sama sie obawiałam wyszło to baaardzo wysokie , ale nie było problemu , truskawka to miękki owoc , a bez tez nie robiła problemów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna/jusia81

    A nie może być proszek do pieczenia ? zamiast sody ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lekkie
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Justyno , proszek jest do lekkich ciast jak biszkopt ,a jeśli robimy coś cięższego to soda bardziej spulchnia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    jestem zachwycona
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !