Sposób przygotowania

To najprostsze mięsko do wykonania i z minimalną ilością składników a bardzo je lubimy. Umyte i osuszone mięso panierujemy tylko w mące i kładziemy na rozgrzany na patelni olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor. Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1\3 szklanki wody, posypujemy pieprzem ziołowym i Vegetą.Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien czas mieszać.W sumie smażenie trwa ok.pół godziny.Sos pod odparowaniu wody jak dla mnie jest w sam raz.Mąka z cebulą podczas duszenia zgęściły go akurat.Podałam z tłuczonymi ziemniakami i młodą kapustą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Poproszę o taką porcję, no może dwie - pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    pyszności
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ewcia ,będąc na twojej kuchni to ani odchudzanie by mi nie pomogło.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Chyba nie ma nic lepszego niż" Mięciutka karkóweczka"!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    mniami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !