Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścic, pokroic na kawałki ok. 2-3 centymetrowe i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce z duzymi oczkami, paprykę i czuszkę kroimy w paseczki. Cebulę, marchew i papryke dusimy na niewielkiej ilości oleju (każde osobno) i miękkie przekładamy do dużego garnka. Dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i całośc dusimy 5 min. Po tym czasie dodajemy ugotowana fasolkę i papryke czuszkę, przecier pomidorowy, sól, pieprz i dusimy jeszcze 10 minut często mieszając. Przekładamy leczo do słoików, zakręcami i pasteryzujemy przez 20-30 minut. Ja takie leczo wykorzystuję tak jak zwykłe.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lato zamknięte w słoiku! Super!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lato zamknięte w słoiku! Super!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    z fasolką jeszcze nie robiłam leczo
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z fasolką jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zimą tylko siadać i zajadać-pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawe :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyśmienite!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !