Sposób przygotowania

Do mielonego mięsa dodać 1/2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego, 1/2 łyżki kurkumy, doprawić ewentualnie solą i pieprzem, wbić jajko, wsypać 1/2 woreczka ryżu i dokładnie wymieszać. Dodać posiekana natke pietruszki, Formujemy małe klopsiki, które układamy w pojemniku parowara, następnie w miejsce na zioła wsypujemy zioła prowansalskie, które podczas gotowania będą wydzielać swój specyficzny zapach i aromat. Klopsiki gotujemy na parze ok. 20 minut, jeśli uważamy, że ryż jeszcze nie jest miękki możemy przedłużyć czas gotowania. Klopsiki podajemy z sosem śmietankowo-pietruszkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię z ryżem mielone...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !