Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti aglio olio e peperoncino

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 gram
oliwa 6 łyżek
czosnek 3 ząbki
chili 1
natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (gruba)

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Gotujemy makaron al dente.

Rozgrzej oliwę na patelni. Smaż czosnek pokrojony w cienkie plasterki na małym ogniu, aż się przyrumieni. Posiekaj drobno chili i natkę, zmieszaj z 6 łyżkami gorącej wody z gotującego się makaronu i dodaj do czosnku. Wszytsko wymieszaj i odstw na bok. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj dokładnie, aby smaki się połączyły.Posyp grubą solą morską. Gotowe!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.06.2012 23:33
smaczne :)
sunnymood 17.05.2012 14:46
bardzo apetycznie:)
Rafał10 10.05.2012 13:50
nigdy nie jadłam, wygląda apetycznie :)
Sylwia29 09.05.2012 19:20
Kocham to!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak