Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z włoszczyzną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dag
ziemniaki 6
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
śmietana 150 ml
koperek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z włoszczyzną

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Nastawiamy bulion, dodajemy ziemniaki a po 15 minutach dodajemy włoszczyznę. Gotujemy do czasu aż będą wszystkie warzywa miękkie. Pod koniec gotowania w miseczce mieszamy koncentrat pomidorowy ze śmietaną i kilkoma łyżkami bulionu. Wlewamy tą mieszankę do garnka. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Koperek płuczemy i drobno siekamy, jeśli nie mamy świeżego koperku może być suszony, dodajemy go do zupy. mieszamy wszystko. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 28.02.2013 22:01
jak smacznie wygląda;)
Janek 07.09.2012 07:35
przepyszna zupa:)
ziutula
ziutula 06.08.2012 23:02
moja zupka...
Kuchareczka2 23.07.2012 08:05
coś dla mnie
Justyna Jussstiii 11.05.2012 11:08
polecam
Andysz 10.05.2012 08:55
smakowicie wygląda;)
Karolinka111 09.05.2012 23:39
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak