Sposób przygotowania

Łopatkę pokrojoną w plastry zamarynowałam wczoraj mieszanką z marynaty pikantnej, z sosu sweet chilli, soli i oleju, łopatka stała sobie całą noc w lodówce. Dzisiaj wrzuciłam ją tylko na patelnie grillową, grillowałam z każdej strony, potem podlałam płynem, który pozostał z marynowania, dusiłam ją do miękkości. Dodałam 3 kartofle pokrojone w plastry, posypałam je solą, podlałam wrząca wodą, dusiłam pod przykryciem 5 minut, następnie wrzuciłam całe opakowanie warzyw na patelnię na jakieś 5 minut i danie gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !