Sposób przygotowania

SERNIK:margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodając po jednym żółtku,następnie dodać ser zmieszany z budyniem i proszkiem do pieczenia.Na końcu delikatnie wmieszać ubite białka.Masę serową podzielić na dwie części i upiec dwa jednakowej wielkości serniki.MASA JABŁKOWA:jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Masło rozgrzać i dodać jabłka.Lekko prażyć na wolnym ogniu.Pod koniec dodać suchą galaretkę,wymieszać i chwilę jeszcze prażyć.MASA ORZECHOWA:mleko zagotować,a następnie sparzyć nim orzechy.Masło utrzeć z cukrem,dodać jaja,a na końcu przestudzone orzechy.Do smaku można dodać trochę spirytusu.PRZEŁOŻENIE CIASTA:sernik-połowa powideł-masa orzechowa-biszkopt-masa jabłkowa-biszkopt--masa orzechowa-druga połowa powideł-sernik-polewa

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ślicznie wygląda, pewnie rozpływa się w ustach :) PYCHA !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    lubię przekładańce :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !