Sposób przygotowania

Czosnek obrac , pokroić wzdłuż na plasterki, a potem na słupki.Udziec umyć pod bieżącą zimną wodą, ponacinać ostrym nozem i naszpikować słupkami czosnku.Cebulę obrać, drobno posiekać.Dodać sól i drobno pokrojone fileciki anchois i starannie razem utrzeć ( najlepiej w moździerzu).Posmarować tą pastą udziec , oprószyć pieprzem i ułożyć w brytfannie.Polać połową rozgrzanej oliwy.Udziec piec odkryty w 220 stopniach ok.10 min.Rosół zagotować, wymieszać z sherry i wlać do mięsa.Obniżyć temperaturę w piekarniku do 100 stopni i piec jagnięinę dalej ok.85 min.Na chwilę wyjąć brytfanne, zlać do garnuszka tłuszcz i posmarować mięso bułką tartą wymieszaną z resztą oliwy i ziołami.Wstawić do piekarnika i zapiekać w 210 stopniach, aż skórka będzie zrumieniona i chrupiaca.Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim mięso na 10-15 min.Potem wyjąć,usunąc kosci, a mięso pokroić i podawać z frytkami.Smacznego!

Komentarze

  • -3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawa jestem w jakiej cenie jest u Ciebie jagnięcina?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    musi być smaczna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !