Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3.5 szklanki
mleko 0.5 szklanki
woda gazowana 1 szklanki
jajko 1
pieprz do smaku
sól do smaku do smaku
olej do smażenia do smaku
masło 2 łyżki
pieczarki 1 kg
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście

jajko rozbijamy, dodajemy mąkę, wodę i mleko. Następnie ciasto doprawiamy przyprawą curry, pieprzem i solą. Pieczarki myjemy i osuszamy. Na głębszej patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki zanurzamy w cieście i smażymy na patelni z obu stron. Po wysmażeniu wszystkich pieczarek układamy je w naczyniu żaroodpornym (wcześniej na dno naczynia dodajemy 2 łyżki masła). Ser ścieramy na jarzynówce i posypujemy na wierzch pieczarek. Naczynie nakrywamy i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.02.2013 09:41
smaczne pieczarki
agnieszka214 07.08.2012 13:59
lubie takie
mela25 04.08.2012 08:35
robie podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak