Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jesienną nutą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
mleko ciepłe 1,5 szklanki
jaja 2 szt
cukier 6 łyżeczek
winogrona 1 kiśc średni
cukier waniliowy 1 mały
Cynamon mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
drożdże 5 dag
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jesienną nutą

Mąkę przesiać do duzej miski, Na makę pokruszyć drożdże, posypać cukrem. W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt). Wlać mleko do pozostałych składników, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. Jabłka umyc, obrać, usunac gniazda nasienne, pokroic w kostke. Z umytego winogronu oberwac owoce. Do ciasta dodać owoce, olejek waniliowy, cynamon. Dokładnie wymieszać i odstawic na 15 minut. Na rozgdzany olej kłaść łyzka ciasto i smazyć racuchy na złoty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem lub cukrem pudrem. Jeśli ktos ma to moze jeszcze dodać 1 gruszke pokrojona w kostke.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.07.2011 15:22
świetny pomysł z tym winogronem
anemon 21.04.2011 07:07
uwielbiam racuchy, a winogron w racuchach to dla mnie nowość. Wyglądają apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak