Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo dyniowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
dojrzała dyna 1 kg
woda 1/2 szkl
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo dyniowy.

Jabłka upiec w piekarniku, gorące przetrzeć przez sito. dynię obrać, usunąć miękisz z nasionami, miąższ pokroić w kostkę, rozgotować w wodzie, przetrzeć przez sito. wsypać cukier, wymieszać, gotować kilka minut. dodać przetarte jabłka, wymieszać i zagotować. Przecier przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak