Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek gotowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1 szt
twaróg 1 kg
jajko 2 szt
biszkopty okrągłe 1/2 paczki
rodzynki
suszone morele
cukier kryształ 20 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mandarynki w puszce w zalewie 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek gotowany

Masło rozpuścić. Jajka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką ziemniaczaną i serem.Przełożyć do stopionego masła i gotować powoli 15 minut. Dodać bakalie. Formę wykładamy biszkoptami i zalewamy ciepła masą. Po zastygnięciu na wierzchu układamy mandarynki i zalewamy tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.10.2012 13:17
Apetyczny.
Betka 15.05.2012 16:13
MNIAM MNIAMMMM;)
Rafał10 10.05.2012 13:53
ślicznie wygląda, pewnie rozpływa się w ustach :) PYCHA !
Kamila/kami007 10.05.2012 00:18
pychota
1j1o1l1a1 09.05.2012 19:44
ciekawy przepis
Hanna5 09.05.2012 19:41
aż ślinka leci
Sylwia29 09.05.2012 15:46
Świetnie wyglądają:)!
Emilia22 09.05.2012 15:27
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak