Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca drobiowe w śliwkowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 500 g
śliwki suszone 100 g
sól i pieprz
cebula 1 szt
tłuszcz
wino czerwone wytrawne 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Serca drobiowe w śliwkowym sosie

Serca oczyścić, opłukać, przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz, dusić do miękkości. Podczas duszenia dodać sól i pieprz, ciągle mieszając.
SOS ŚLIWKOWY
Śliwki zalać wodą, odstawić na noc. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu. Do cebuli dodać odlane z wody i osączone śliwki, wino czerwone, pokruszony tymianek, sól i pieprz. Dusić wszystko razem na wolnym ogniu przez parę minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, zmiksować. Gotowe serca drobiowe, wyłożyć na talerze, polać sosem śliwkowym. Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.09.2012 08:05
ciekawe połączenie, muszę wypróbować
goofy9 21.08.2012 22:15
oj nie lubie serduch :)
bami 09.08.2012 23:50
Serc jeszcze nie próbowałam :)
Chojłówna 02.08.2012 10:42
ciekawe:)
Chojłówna 02.08.2012 10:42
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak