Sposób przygotowania

Serca oczyścić, opłukać, przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz, dusić do miękkości. Podczas duszenia dodać sól i pieprz, ciągle mieszając.
SOS ŚLIWKOWY
Śliwki zalać wodą, odstawić na noc. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu. Do cebuli dodać odlane z wody i osączone śliwki, wino czerwone, pokruszony tymianek, sól i pieprz. Dusić wszystko razem na wolnym ogniu przez parę minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, zmiksować. Gotowe serca drobiowe, wyłożyć na talerze, polać sosem śliwkowym. Podawać z ryżem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Serc jeszcze nie próbowałam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    oj nie lubie serduch :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawe połączenie, muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !