Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone po niemiecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
kiełbasa 300 g
cebula 1 szt
jaja 2 szt
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone po niemiecku

Ziemniaki obrać i obgotować ok 15 min w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzac oliwę i zeszklic posiekana cebulę. Dodac pokrojoną w plasterki kiełbasę. Ziemniaki rownież pokroić na plasterki i dodac do kiełbasy. Smażyć wszystko razem ok 5 min. Dodać zioła i wbić jaja.
Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.09.2013 18:21
smacznie wygląda
Ewa104 09.05.2012 14:26
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak