Sposób przygotowania

Ser pleśniowy pokruszyć i wrzucić do blendera - dolać maślankę i zmiksować na gładki sos.
Do zmiksoawanego sosu dodać majonez oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać lub zmiksować ponownie.
Kiedy sos ma odpowiedni smak i konsystencję, dodać posiekany szczypiorek.

Podawać do warzyw z grilla, frytek, ziemniaków pieczonych lub gotowanych w mundurkach.
Nadaje się również, jako sos do sałaty oraz gotowanych warzyw - kalafior, brokuł, szparagi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    uwielbiam wszystko co ma w sobie ser pleśniowy:)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej książki kucharskiej - zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Fajowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    też uwielbiam sery pleśniowe!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !