Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z sera pleśniowego i maślanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy typu gorgonzola 150 g
majonez 2-3 łyżki
maślanka 2/3 szkl.
sok z cytryny
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z sera pleśniowego i maślanki

Ser pleśniowy pokruszyć i wrzucić do blendera - dolać maślankę i zmiksować na gładki sos.
Do zmiksoawanego sosu dodać majonez oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać lub zmiksować ponownie.
Kiedy sos ma odpowiedni smak i konsystencję, dodać posiekany szczypiorek.

Podawać do warzyw z grilla, frytek, ziemniaków pieczonych lub gotowanych w mundurkach.
Nadaje się również, jako sos do sałaty oraz gotowanych warzyw - kalafior, brokuł, szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 03.09.2012 10:09
też uwielbiam sery pleśniowe!!!
eagle 11.05.2012 21:52
Fajowy
Habibi 10.05.2012 09:02
Zapraszam do przejrzenia mojej książki kucharskiej - zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
Kamila/kami007 10.05.2012 00:19
uwielbiam wszystko co ma w sobie ser pleśniowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak