Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na kiełbasie polskiej wędzonej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa polska wędzona 1/2 kg
majeranek
czosnek 3-5 ząbków
śmietanka
zakwas pszenny
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na kiełbasie polskiej wędzonej

Kiełbasę pokroić w plastry, zalać wodą, dodać przyprawy i ugotować wywar.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i majeranek.
Kiedy ziemniaki są miękkie (część może się nawet rozgotować) - wlać dowolną ilość zakwasu - na smak.
Zagotować, stale mieszając - doprawić wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Zabielić słodką śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.05.2012 12:33
Cieszę się, że innym też smakuje ;)
eagle 11.05.2012 21:47
Mój smak.
reniatka 10.05.2012 08:41
nie ma to jak barszcz na kiełbasie
gerdzik 09.05.2012 13:59
jadłem wczoraj tylko, że na białej :)
Habibi 09.05.2012 13:50
Zapraszam do przejrzenia mojej galerii i zapoznania się z przepisami. ***** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak