Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 60 dag
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
olej do smażenia
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżeczka
zele angielskie 2 sztuki
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki
woda 3 szklanki
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka

Mięsp dzielimy na częsci. Smażymy na rozgrzanym woku z olejem i posiekaną cebulą. . NAstępnie wodę podgrzewamy w rondelku, po zagotowaniu dodajemy mąkę by zagęścić. Dajemy ją powoli by nie było grudek, mieszając np w moim przypadku trzepaczką do jajek.- 1-2 bądz więcej łyżeczkę, w zależności jak gęsty chcemy mieć sos. Dodajemy do żeberek . Dodajemy śmietanę . Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Ewentualnie możemy dodac troszkę kostki rosołowej. Żeberka diusimy ,by był miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 13.05.2012 21:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak