Sposób przygotowania

Jajka z cukrem utrzeć na puch.Pod koniec ucierania wlać olej.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.Do natłuszczonej blaszki włożyć ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec ok.40 minut w temp.180 stopni.Ostudzone ciasto podzielić na 2 krążki.Galaretki rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody, wystudzić.Śmietanę ubić, dodając powoli śnieżkę.Gdy galaretka lekko zgęstnieje,delikatnie wymieszać ją z bitą śmietaną, schłodzić. Przygotować poncz:1/2 szklanki wody wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny.Krążki ciasta nasączyć ponczem, przełożyć ptasim mleczkiem i wstawić na godzinę do lodówki.Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    apetycznie wygląda
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciasto pierwsza klasa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !