Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane naleśniczkii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 300 ml
mąka pszenna 200 g
jajko 1 sztuka
szpinak 400 g
ser feta 250 g
ser żółty 150 g
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do amaku
olej do smażenia 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane naleśniczkii

Robimy ciasto naleśnikowe: mleko mieszamy z mąką, jajem, sodą i odrobiną soli. Smażymy cienkie naleśniki na oleju.
Robimy farsz: szpinak przysmażyć na 2 łyżkach oleju,przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, połączyć z pokruszonym serem feta. Naleśniki smarujemy szpinakiem z fetą i posypujemy startym żółtym serem. Naleśniki zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 25.01.2013 19:33
smaczna wersja naleśników
EWI 15.05.2012 10:55
pycha!!!!!!
Andysz 10.05.2012 09:24
mniam mniam;)
Betka 10.05.2012 09:14
smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak