Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, nastawiamy na ogień, następnie płuczemy udka i dodajemy do garnka. Wrzucamy kostkę rosołową. Po około 20minutach obieramy marchewkę i selera, kroimy i dodajemy. Wszystko gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i dodajemy bezpośrednio w talerzu. Rosołek można jeść z makaronem lub z ryżem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam rosol
  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    bardzo lubię takie rosołki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a po co ta kostka rosołowa? i ile wody na tę ilość składników?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    Ja wlewam około 3.5litra wody i zawsze dodaję kostkę rosołową. Dla mnie jest wtedy lepszy;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ja też dodaję kostkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszniutki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pychota!!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !