Sposób przygotowania

Z mleka drożdży i cukru robimy taki zaczyn jak ja to mówię mieszamy aż do rozpuszczenia i przelewamy do miski z mąka .Robimy zagłębienie i wlewamy nasze mleko z drożdżami, delikatnie łączymy z mąka i zostawiamy pod ściereczką na 30 minut.Zaczyna pracować , łączymy z mąką i wyrabiamy ciasto w trakcie dodajemy łyżeczkę oleju Ciasto nie klei się wtedy tak do rąk . Wyrobione ciasto na 20 minut zostawiamy pod ściereczką . wałkujemy na 1 pizze . Ciasto przekładamy do formy do pieczenia tarty,ketchupem polewamy na dno i posypujemy przyprawa do pizzy , dodajemy pieczarki w plastrach szynkę pokrojoną drobno i pomidorki suszone pokrojone .Wkładam do pieca na 15 minut ja piekę na oko pod koniec pieczenia układam ser plastrami i wkładam do pieca do rozpuszczenia potem wyjmuje polewam ketchupem i gotowa do jedzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Czy to blacha do tarty ? fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !