Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitny torcik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 125 gram
mąka tortowa 125 gram
mąka tortowa 125 gram
margaryna 30 gram
śmietana 30% 400 gram
galaretka niebieska 1 szt
mus jabłkowy 720 gram
truskawki świeże 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitny torcik

Kroki postępowania

1
Jajka ubiłam z cukrem dodałam mąkę tortową przesianą oraz make ziemniaczaną przesianą Wymieszałam delikatnie na koniec dodałam rozpuszczona margarynę Kasię .Przelałam do formy prostokątnej Piekłam 25 minut w 170 stopniach
Krok 1 - Błękitny torcik foto
2
Po ostudzeniu Wyłożyłam jabłka ze słoika posmarowałam nim biszkopt . Ubiłam śmietanę i dodałam rozpuszczona i ostudzoną galaretkę w połowie szklanki wody . Zmiksowałam i wyłożyłam na ciasto a potem do lodówki .
Krok 2 - Błękitny torcik foto
3
Potrzymałam godzinę wyjęłam znowu i pokroiłam truskawki w plastry .
Krok 3 - Błękitny torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 16.04.2014 07:45
mmmm musi być pyszny :)
as28 08.03.2013 08:29
świetny pomysł
cukiereczek 04.08.2012 08:44
śliczny
SmakolykiJoanny 09.05.2012 14:19
Trochę inne ale polecam bo warto
Mati3 09.05.2012 12:54
super
ziutula
ziutula 09.05.2012 12:44
ale smacznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak