Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane - przepis podstawowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
posiekana zielenina 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane - przepis podstawowy

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę. Podawać posypane zieleniną. Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.05.2012 23:14
rzadko robię ale robię:)
manaika 06.02.2012 18:21
super!
anemon 12.08.2011 08:20
Smaczny sposób na ziemniaki.
Grazyna0211 11.07.2011 15:17
smacze ziemniaczki
Grażyna13 18.05.2011 10:45
wczoraj miałam takie na obiad :)
Jastinka 12.04.2011 09:11
niezłe
manaika 08.04.2011 14:15
ciekawy sposób
izapozdro 08.03.2011 13:39
mniam
cukiereczek 23.01.2011 10:26
Też takie robię
pawel007 22.07.2010 06:24
mniam mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak