Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę. Podawać posypane zieleniną. Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam mniam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Też takie robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    wczoraj miałam takie na obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smacze ziemniaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny sposób na ziemniaki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    rzadko robię ale robię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !