Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj)

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 3 filety
cebula 3 sztuk
kasza kukurydziana 4 łyżki
mąka 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia 6 łyżek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj)

Kroki postępowania

1
Powiem wam szczerze że nie miałam ręki do panierki przy rybie i ciągle mi się kluchy robiły, to pierwsza panierka która jest zwięzła i ładnie wygląda:) Serdecznie polecam!

- 3 duże filety mintaja
- 3-4 cebule
panierka
- 4 łyżki kaszki kukurydzianej
- 4 łyżki mąki
- 2 płaskie łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego

- olej do smażenia
Krok 1 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto
2
Składniki panierki dobrze wymieszaj.
Krok 2 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto
3
Cebulę pokrój drobno.
Krok 3 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto
4
Usmaż na złoto w 6 łyżkach oliwy, cebulę ściągnij z patelni.
Krok 4 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto
5
Filety osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na 5-6 cm kawałki.
Krok 5 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto
6
Obtocz dokładnie w panierce.
Krok 6 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto
7
Smaż rybę na tłuszczu po cebuli, jak już przełożysz na drugą stronę nałóż cebulę usmażoną i smaż jeszcze kilka minut.
Krok 7 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto
8
Podawaj na ciepło i na zimno. Pyszne:)
Krok 8 - Ryba w kukurydzianej panierce (Mintaj) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.12.2012 11:22
smacznie
Mati3 09.05.2012 12:54
fajna
Anna146 09.05.2012 10:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak