Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowiec z bezami
Pieczemy w tortownicy około 35-40 minut.
Na mleku gotujemy gęsty budyń,, studzimy i łączymy z utartą połową masła i chałwą. do drugiej połowy masła dodajemy dodajemy według uznania stopioną i wystudzoną czekoladę i cukier puder.
Biszkopt dzielimy na dwie części, na spód ciemna masa, potem rozkładamy bezy, chałwowa masa i druga połowa ciasta.
możemy zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem.
UŻYJ W PRZEPISIE
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
Jak przyrządzić tofu? Marynaty, ciekawostki i przepisy!
Jakie przyprawy do spaghetti? Poznaj prawdziwy sos bolognese!
Jakie przyprawy do pasztetu?
Jakie przyprawy do żurku? Najlepsze dodatki do zupy
Co na śniadanie wielkanocne? Inspirujące pomysły i przepisy na wspólne święta
Błędy przy kiszeniu kapusty – tego unikaj!
Co zrobić, żeby mięso nie było suche? 5 sposobów na soczyste kotlety!
Jak zrobić sałatkę gyros?
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: