Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwowiec z bezami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1 szkl
masło 1,5 kostki
chałwa 20 dag
czekolada 1 szt
cukier puder 1/2 szkl
bezy 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowiec z bezami

Jajka ubijamy z cukrem, delikatnie mieszamy z proszkiem i mąką, kakao.
Pieczemy w tortownicy około 35-40 minut.
Na mleku gotujemy gęsty budyń,, studzimy i łączymy z utartą połową masła i chałwą. do drugiej połowy masła dodajemy dodajemy według uznania stopioną i wystudzoną czekoladę i cukier puder.
Biszkopt dzielimy na dwie części, na spód ciemna masa, potem rozkładamy bezy, chałwowa masa i druga połowa ciasta.
możemy zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.09.2012 23:07
Bardzo słodkie, bardzo kaloryczne i z "pewnością "pójdzie w boczki". Ale co tam -uwielbiam takie ciasta.
Habibi 04.09.2012 08:02
Wspaniałe i bardzo smakowite ciacho ;)
Anna169Hosz 10.05.2012 13:56
Ależ nabrałam ochoty na takie ciasto!
GOSIA18 09.05.2012 11:10
super wygląda
Sylwia29 09.05.2012 08:48
Pychaa!!
EWI 09.05.2012 08:38
fajne
jolajka 09.05.2012 08:27
na zdjęciu są dwa placki a jedna masa, tak czasem robię, kiedy ciasto nie za bardzo wyrośnie
gosia47-47 09.05.2012 08:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak