Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piwoszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1/2 kg
śmietana 18 proc 1 szklanka
sól, cukier
piwo jasne 1 l
chleb razowy 4 na miodzie, kromki

Przepis i sposób przygotowania na: piwoszka

z chleba cienko skroić skórkę,a miąższ pokroić w kostkę.piwo zagotować w rondelku z solą,cukrem i chlebem.mieszać na niewielkim ogniu do chwili,gdy powstanie jednolita masa.wymieszać ze śmietaną i jeszcze chwilę podgrzewać,nie dopuszczając do wrzenia.ser pokroić w kostkę,dodać do zupy i wymieszać na małym ogniu.taka zupa nie wymaga żadnych dodatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak