Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z kalarepką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litr
kalarepka 1 szt
ziemniaki 5 szt
marchewka ugotowana 1 szt
groszek mrożony 0,5 szkl
sól do smaku
pieprz
śmietana 12% 2 łyżki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kalarepką

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, tak samo zrobić z kalarepką.
Marchew pokroić w kosteczkę.
Do gotującego bulionu dodać koperek, kalarepkę i ziemniaki, oraz groszek gotować do miękkości.
Na koniec dodać marchewkę, doprawić do smaku, zabielić śmietaną.

SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 08.09.2013 10:11
Uwielbiam takie domowe, zdrowe zupki:):)
KasiaK90 21.05.2012 22:26
pyszna zupka
Anna169Hosz 17.05.2012 09:41
Bardzo lubię smak kalarepy w zupie.
ziutula
ziutula 09.05.2012 08:31
najlepsze są takie zupki mieszane...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak