Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę i obie mrożonki wrzucić na rozgrzane w szerokim rondlu masło , oprószyć pokruszoną kostką bulionową i , mieszając ,smażyć 5-8 min. Podlać 2-3 łyżkami wody, przykryć i dusić jeszcze 8 min, po czym odparować i przestudzić.Mięso zemleć wraz z warzywami, wymieszać z żółtkiem, serem i zieleniną, doprawić solą i pieprzem.Jeśli trzeba, zagęścić bułką tartą.Ciasto pokroić na nieduże kawałki np.(7*7 cm ).Na środku połowy placków rozłożyć nieco farszu, przykryć pozostałymi plackami, starannie zlepiając brzegi Ułożyć pierożki na wyścielonej papierem do pieczenia blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem i piec 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.Podawać do czystych zup, np.barszczu, lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Bardzo je lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    to coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    puszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    smaczne muszą być
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Super
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !