Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa uczta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 0,5 kg
kakao 5 łyżek
masło 250 g
cukier półtorej szklanki
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa uczta

Kakao, masło i cukier podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia co chwilke mieszając. Zdjąć z ognia i dodawać mleko w proszku po trochu i cały czas miksować.
Dodać wcześniej pogniecione na wiór herbatniki i dodać do masy.
Całość wylać na blache i ugnieść mokrą ręką.

Wstawić do zamrażalnika na 3 godziny

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 09.05.2012 11:12
takie uczty uwielbiam
patusia 09.05.2012 00:45
Z chęcią się przyłącze do takiej uczty ;)
dwa pokoje z kuchnią 08.05.2012 23:41
coś dla mnie
1j1o1l1a1 08.05.2012 21:16
dawno nie robiłam...
Monika78 08.05.2012 20:46
pycha, prawdziwa uczta:)
monika1968 08.05.2012 20:32
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak