Sposób przygotowania

Podgrzewamy i doprowadzamy do wrzenia 200 ml skondensowanego waniliowego napoju sojowego. Kaszę wsypujemy do miski, wsypujemy 2 łyżki cukru pudru i zalewamy wrzącym napojem i przykrywamy pokrywką. Blenderem miksujemy truskawki.
Żółtka miksujemy z 3 łyżkami cukru. Dodajemy kaszę cały czas miksując. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do zimnej masy. Dodajemy 3/4 zmiksowanych truskawek i jeszcze raz mieszamy, ale niezbyt dokładnie. Wstawiamy do zamrażarki. Co 2 godziny wyjmujemy i miksujemy mikserem, by rozbić grudki.
Gdy lody są gotowe, wykładamy po 3 gałki, dekorujemy jogurtem greckim, pozostałymi truskawkami i płatkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super połączenia smakowe...
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !