Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalać zimną wody, dodać 1 łyżeczkę soli, 5 ziaren ziela angielskiego, 3 liście laurowe i gotować od chwili zagotowania wody 20 minut. W między czasie kartofle obrać, umyć, pokroić je w kostkę, natomiast ogórki, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać wszystkie warzywa do garnka, gotować około 15-20 minut, mieszając co jakiś czas. Dodać słoik przecieru z ogórków kwaszonych i gotować ok. 5 minut. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, nie trzeba gotować. Zupę przelać do talerzy.



Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !