Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z kartoflami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3 szt
ogórki kiszone 8 szt
pietruszka 1 szt
przecier z ogórków kwaszonych 300 ml
kartofle 3 szt.
słodka śmietana 150 ml
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
porcja rosołowa ze skrzydełkami szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z kartoflami

Porcję rosołową zalać zimną wody, dodać 1 łyżeczkę soli, 5 ziaren ziela angielskiego, 3 liście laurowe i gotować od chwili zagotowania wody 20 minut. W między czasie kartofle obrać, umyć, pokroić je w kostkę, natomiast ogórki, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać wszystkie warzywa do garnka, gotować około 15-20 minut, mieszając co jakiś czas. Dodać słoik przecieru z ogórków kwaszonych i gotować ok. 5 minut. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, nie trzeba gotować. Zupę przelać do talerzy.



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak