Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wielkanocna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier kryształ 15 dag
cukier wanilinowy 1/2 opakowania
jaja 4
sól szczypta
mąka 500 gram
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
mleko 100-125 ml
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wielkanocna

1. Składniki powinny mieć temperature pokojową. Ucieramy margaryne ze szczyptą soli i cukrami na puch. Dodajemy żółtka i mieszamy z masą. Ucieramy, dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta. Wrzucamy bakalie. Ciasto wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułka formy do 3/4 wysokości i pieczemy 40minut. Ostudzona dekorujemy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 09.09.2013 09:33
ale piękna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak