Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka kolorowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
majonez 6 łyżek
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
barszcz czerwony 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka kolorowe

Jajka gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Obrać jajka ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, ostrożnie wyjąć żółtka z białek, włożyć do pojemnika, dodać majonez, sól i pieprz, zmiksować blenderem. Następnie masę podzielić na 3 części. Do jednej masy dodać barszcz czerwony w proszku, do drugiej posiekaną natkę, do ostatniej masy dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie masy dokładnie zmiksować. Połówki białek napełniać za pomocą łyżeczki, układać jajka na talerzu, udekorować listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 08.05.2012 19:38
ślicznie wyglądają
Rafał10 08.05.2012 19:18
wyglądają świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak