Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z łopatki wieprzowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
sól
pieprz
papryka mielona
mąka
olej do smażenia
cebula 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z łopatki wieprzowej

Mięso pokroić w kwadraty, doprawić je solą, pieprzem i papryką. Następnie obtoczyć w mące i zarumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do garnka zalać rosołem aby było zakryte. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać do mięsa. Gotować około 1 godziny na wolnym ogniu. Zagęścic mąką i podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

haniaa 10.01.2013 11:41
fajny, prosty przepis :)
smakoszek 03.06.2012 14:38
pyszny
traktorek 15.05.2012 18:05
pycha
teresa18 11.05.2012 08:12
pyszności
kuklik 09.05.2012 08:32
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak