Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier i pokruszone drożdże, oliwę i mleko i wyrobić gładkie ciasto. W razie potrzeby dosypac troche mąki. Odstawić na ok 30 min w ciepłe miejsce.
Gdy ciasto podrośnie formować z niego cienkie paluszki i układać na blaszce wysypanej mąką. Posmarowac paluszki romąconym jajkiem i posypać makiem. Piec ok 15 min w 180st do zarumienienia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    przed chwilką takie jadłam podobne, ale kupione w sklepie bo nie miałam pojęcia jak można takie zrobić... już wiem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smacznie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !