Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel, z białek ubić sztywną pianę. W rondelku podgrzać mleko.Dodać miód, masło kakao rozprowadzone 2 łyżkami ciepłego mleka.Mieszają, podgrzewać, aż składniki się połączą. Wystudzići , miksująć, dodawać na przemian porcjami mąke z proszkiem do pieczenia i kogel-mogel. Wsypać orzechy , rodzynki i skórke pomarańczową, wymieszać, Na koniec delikatnie wmieszać w ciasto do natłuszczonej formy keksowej ( 12*36 )i piec ok. godziny w temp. 170 stopni. Gdy ciasto wystygnie, polać polewą czekoladową, posypać bakaliami albo tylko posypać stygnące ciasto cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo lubię murzynka
  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ile jajek trzeba do tego ciasta ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !