Szpinak przełożyć do rondla, podlać mlekiem i podgrzewać, aż się zagotuje, a potem odparuje. Zdjąć z ognia, przestudzić. Mieszając, dodać maskarpone i żółtka, lekko przyprawić pieprzem, solą i gałką muszkatałową. Płaty lazanii wkładać na 2-3 min do wrzącej posolonej wody, osączać i układać obok siebie na natłuszczonym pergaminie. Camembert drobno pokroić. Cukinię umyć, pokroić w cienkie wstążki, skropić oliwą krótko obsmażyć .Paprykę pokroić w paski. W wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania rozłożyć 3 płaty lazanii, na nich położyć 1/3 plastrów cukinii i papryki, oprószyć pieprzem i przyprawą (suszone pomidory z bazylią i czosnkiem)Na tym rozłożyć połowę szpinaku i posypać odrobiną camemberta.Przykryć następnymi 3 płatami lazanii. Rozsypać na nich część pozostałej cukinii i papryki, przykryć resztą szpinaku i posypać camembertem.Potem kolejno rozłożyć: resztę ciasta i warzyw.Posypać przyprawą , polać sosem z kremówki podgrzanej z resztą camemberta, oprószyć parmezanem.Piec lazanię 15-20 min w 180 stopniach.