Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki drobiowe w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
jajko 1 szt
bulion 1 szklanka
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki drobiowe w sosie własnym

Bułkę moczymy w mleku lub wodzie, odciskamy i rozdrabniamy. Dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, przyprawiamy i formujemy małe klopsiki. Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony, podlewamy bulionem i dusimy chwilę. Podajemy z ziemniakami polanymi sosem i ugotowaną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 10.05.2012 20:25
uwielbiam takie
halina17 08.05.2012 16:26
smaczne
Ewa104 08.05.2012 15:45
Klopsiki to ja zawsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak