Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić, każdy strąk przekroić na 4 cześci (bardzo duze strąki na 8 części). Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Umyte pomidory pokroic na ćwiartki. Czuszki oczyścić i pokroić w cienkie półplasterki lub drobną kostkę. 1/4 smalcu rozpuscić w duzym garnku i zeszklić cebule. Włożyć reszte smalcu, dodać paprykę i wszystko dusić na wolnym ogniu czesto mieszając. Jak papryka zmieknie dodać pomidory i sól. Dusic jeszcze ok. 10 minut. Dodać czuszki i wszystko dobrze wymieszać. Gorące leczo nakładać do słoików od razu słoiki zamykać. Następnego dnia pasteryzować przez ok.25 minut. Wykorzystywać tak jak leczo na oleju. Przed podaniem można jeszcze doprawić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Ten przepis to chyba nie dla tych co na diecie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Prawdziwe tradycyjne leczo musi być na smalcu ! ... robię podobne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie,,,
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam leczo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    podoba mi się ten przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    oryginalne, ale bardzo lubie leczo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !