Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel mandarynkowo-marchewkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 1/2 kg
sok z marchwi 1 szkl.
cukier do smaku
skrobia ziemniaczana 3 łyżki
sok z cytryny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel mandarynkowo-marchewkowy

Mandarynki obrać ze skórek i zmiksować w blenderze.
Dolać świeży sok z marchewki oraz odpowiednią ilość cukru.
Razem zmiksować i połączyć z sokiem cytrynowym.
Przelać sok do garnka i zagotować.
W międzyczasie rozprowadzić skrobię ziemniaczaną w kilku łyzkach zimnej wody i wlać na wrzący sok.
Mieszać, stale ogrzewając, aż kisiel zgęstnieje.
Przelać do literatek i podawać - na zimno lub na ciepło :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 21.08.2012 13:02
fajne
artur7 21.08.2012 13:02
fajne
Monika63 27.07.2012 14:00
pycha
pierniczkowo 21.05.2012 10:40
Takie domowe kisiele są najlepsze. Świetny kolor i smak pewnie też:)
smerfetka79 10.05.2012 09:58
Zjadłabym:)
Habibi 09.05.2012 11:18
Szczerze polecam - ja uwielbiam domowe kisielki :)
Anna69 08.05.2012 20:48
Jeju ale to musi być pyszne, wygląda super. Koniecznie muszę spróbować.
Habibi 08.05.2012 13:40
*** Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak